Education

Gama completă de suplimente naturale

Gama completă de suplimente

Gama completă de suplimente naturale vă poate ajuta să vă stimulați alimentația. Dar nu pot înlocui o dietă sănătoasă cu alimente integrale și exerciții fizice. Este important să înțelegeți diferențele dintre vitaminele și mineralele naturale și cele sintetice, astfel încât să puteți alege ce este mai potrivit pentru stilul dvs. de viață.

gama completa de suplimente naturale

Vitaminele și mineralele sintetice sunt produse într-un laborator folosind procese fizice sau chimice diferite de cele utilizate de plante sau animale. Deși pot arăta, gust și simți similar cu nutrienții naturali, corpul tău poate face diferența. Nu poate absorbi moleculele sintetice așa cum absoarbe moleculele nutritive din alimente.

Suplimentele din plante (numite și plante botanice) sunt produse din plante despre care se crede că tratează bolile sau vă mențin sănătos. Ele pot conține plante întregi sau doar o parte din plantă, cum ar fi o rădăcină, o floare sau o frunză. Exemple de suplimente pe bază de plante includ ghimbir (Zingiber officinale), un antiinflamator despre care se crede că reduce febra și greața și feverfew (Tanacetum parthenium), un supliment despre care se crede că previne migrenele și artrita. Plantele sunt o alternativă populară la medicamentele farmaceutice, deoarece sunt de obicei mai puțin costisitoare și au puține efecte secundare.

Gama completă de suplimente naturale

Mulți oameni care urmează o dietă vegetariană sau vegană se bazează pe suplimente alimentare pe bază de plante pentru a-și satisface nevoile nutriționale. Dar ar trebui să discutați cu furnizorul dvs. de asistență medicală pentru a determina care sunt nevoile dvs. de nutrienți și dacă trebuie suplimentați nutrienți specifici.

De exemplu, dacă nu mănânci suficiente alimente de origine animală, poate fi necesar să luați un supliment de vitamina B12. Sau dacă sunteți însărcinată sau alăptați sau aveți menstruații abundente, poate fi necesar să luați fier. O multivitamină vegană vă poate ajuta să obțineți suficient din acești nutrienți dacă aveți nevoie de ei.

Când alegeți un supliment vegan, verificați eticheta pentru a vă asigura că nu conține ingrediente non-vegane sau alți aditivi. De asemenea, este o idee bună să alegeți un supliment care este testat de terți și certificat ca fiind fără cruzime.

Unele dintre cele mai bune suplimente vegane sunt produse de companii care se concentrează pe durabilitate. Aceste companii folosesc metode de producție și ambalare ecologice, cum ar fi hârtie reciclată, cutii de carton și capace de plastic. De asemenea, adesea își compensează costurile de transport pentru a revendica neutralitatea carbonului. Un astfel de brand este Future Kind, care face vitamina D3 vegană din lichen în loc de lanolină, un produs secundar al lânii de oaie. Capsulele lor ușor de înghițit sunt un adaos excelent la o dietă pe bază de plante. De asemenea, sunt o corporație B certificată și folosesc numai ingrediente din comerț echitabil.